השירות שלנו
רופאי המשפחה בישראל מתמודדים עם עומס כבד בניהול הפרקטיקה הרפואית, במיוחד בכל הנוגע לבק-אופיס הקליני. כיום, אין גורם מקצועי שאינו רופא אשר מסייע בניהול זה, מה שמוביל לבזבוז זמן יקר, פוגע באיכות השירות הרפואי, ומייצר שחיקה משמעותית בקרב הרופאים.
כאן אנחנו נכנסים לתמונה – שילוב רפואנים במרפאות הקהילה.
הרפואנים הם סטודנטים לרפואה בשנים הקליניות, שעברו הכשרה ייעודית ברפואה פנימית, ומשמשים כעוזרים קליניים אישיים לרופאים. תפקידם להפחית את העומס האדמיניסטרטיבי ולייעל את ניהול המרפאה, כך שהרופא יוכל להתמקד יותר בעבודה הקלינית ובהענקת שירות מיטבי למטופלים.
טריו מלווה, מכשירה ומנגישה את שירותי הרפואנים לכלל רופאי מכבי ברפואת המשפחה והקהילה.
באמצעות שילוב רפואנים במרפאות, ניתן להפחית 75% מהעומס האדמיניסטרטיבי, המהווים כ-200 שעות של עבודת בק-אופיס בכל שנה. שעות אלו מתפנות לטובת עבודה קלינית, קבלת מטופלים ושיפור איכות הטיפול.
מה רפואן עושה בפועל?
יצירת קשר יזום עם מטופלים
הצפת מידע קליני חיוני בזמן אמת
עיבוד מידע רפואי והפקת סיכומים
מענה מהיר ויעיל לבקשות
רפואן חוסך לך מאות שעות של עבודה טכנית -
ומאפשר לך להיות רופא במקום פקיד




רופא משפחה שמטפל בכ-2000 מטופלים משוייכים לו נותן כ-1000 שעות זמינות בשנה למפגש עם מטופליו, בשעות אלו הוא מבצע את מה שהוכשר לבצע: הקשבה למטופל והערכת תלונותיו, קביעת הליכי האבחנה והתכנית הטיפולית, הדרכה והסבר למטופל. אך, במצב הדברים הנוכחי ובעיקר לנוכח הקמת מערכת הבקשות הדיגיטליות במכבי, נדרש הרופא לעוד 250 שעות בשנה לעבודת ה-backoffice הנדרשת לטיפול בהם.
רק חלק קטן מזמן זה נדרש לעיבוד מידע והחלטה קלינית. רובו הוא זמן טכני של פתיחת התיק הרפואי, רישום בו, משלוח טפסים, וסגירת התיק. פניה דיגיטלית של מטופל דורשת מהרופא שניות בודדות של קריאת בקשת המטופל והחלטה על מענה, ועוד 2 דקות של הליך טכני על המחשב. 6000 בקשות בשנה, 200 שעות של הקלדה טכנית. את העבודה הזאת יכול לבצע רפואן במקום הרופא.
איך שירות הרפואן תומך בעבודת רופא המשפחה?
שירות רפואי טוב יותר- רובנו כרופאי משפחה רואים בבקשות המטופלים עול הכרחי ומשתדלים להיענות לו במינימום האפשרי. רפואנים רואים בבקשות המטופלים אתגר המכין אותם לתפקידם העתידי כרופאים. בקשות המטופלים נענות מהר יותר וברמת שירות והתייחסות גבוהה יותר מתוקף הכשרתם והעובדה שהם מעניקים לכל משימה זמן כפול מזה שמעניק הרופא.
רפואה טובה יותר – כולנו רוצים לעשות רפואה טובה יותר, לקיים בקרה טובה יותר על מהלך המחלה של מטופלינו, לנהל את המידע עליהם בתיק בצורה יעילה יותר. המגבלה היא תמיד זמן. לרפואן יש זמן להתקשר בהנחייתכם למטופל, לסכם ייעוצים או אשפוזים, לאסוף מידע רלוונטי ממקורות מידע חצוניים ועוד
חיים טובים יותר – עומס הבקשות הדיגיטליות הפך בשנים האחרונות למקור השחיקה המרכזי של רופאי משפחה. המענה לעשרות בקשות מטופלים ביום שואב מאיתנו אנרגיה שנלקחת מהמהות הקלינית של תפקידנו. הרפואן נושא בעול הזה עבורנו ומאפשר לנו להיות מה שנועדנו להיות. רופאים.
הכנסה טובה יותר – 20% משעות העבודה של המשתחררות מה Backoffice ומופנות לזמינות קלינית מגדילות בשיעור דומה את הכנסת הרופא. זה הרבה כסף. הרבה יותר מעלות הרפואן שדואג לפנות לך את הזמן הזה.
מהם היתרונות ששירות רפואן מספק לרופא ?
הרפואן האישי של הרופא מבצע את משמרתו מהבית במקביל לשעות הקליניקה של הרופא במרפאה. בתחילת המשמרת מתקיימת שיחת טלפון בת כ-10 דקות בין הרופא לרפואן כששניהם מול הקליקס. הרופא עובר על בקשות המטופלים ומנחה את הרפואן במענה הנדרש בכל משימה. הרופא מתפנה לקליניקה שלו והרפואן מתחיל לטפל במשימות. בסיום המשמרת, מקבל הרופא מהרפואן קובץ צילומי מסך של כל המשימות שביצע.